به گزارش قسم، مقام معظم رهبری در دیدار فرماندهان گردانها، گروهانها و دسته های عاشورایی نیروهای مقاومت بسیج در تاریخ 22/4/1371 درس ها و عبرت های عاشورا را تبیین نمودند.
جهت اول که به آن خواهیم پرداخت، درس های عاشوراست. درس هایی کاربردی که برای همه بالاخص مسئولان و سیاستمداران جامعه بسیار مفید است.
* رهبر معظم انقلاب در فراز اول این سخنرانی فرمودند: " عاشورا درس می دهد که برای حفظ دین، باید فداکاری کرد." و ادامه دادند "درس می دهد که در ماجرای دفاع از دین، از همه چیز بیشتر، برای انسان، بصیرت لازم است. بی بصیرت ها فریب می خورند. بی بصیرت ها در جبهه ی باطل قرار می گیرند؛ بدون اینکه خود بدانند. همچنان که در جبهه ی ابن زیاد، کسانی بودند که از فسّاق و فجّار نبودند، ولی از بی بصیرت ها بودند."
* الگوهای فداکاری و بصیرت
با نگاهی بر زندگی سراسر عزت پیامبر اسلام(ص) و اهل بیت(ع) گرانقدر ایشان نمونه های بارزی از فداکاری را می توان یافت. چه آنجا که نبی مکرم اسلام(ص) از مکه به مدینه مهاجرت کرد و در راه ایمانش قبیله خود را ترک نمود و چه فداکاری های امیرالمومنین علی (ع) در جنگ های مختلف، شب لیله المبیت و خوابیدن در بستر به جای پیامبر(ص) و شهادت در محراب نماز.
یا پس از آن بزرگواران سکوت مصلحتی امام حسن مجتبی(ع) در قبال حق به غصب شده خلافت، زندگی و شهادت مظلومانه آن حضرت.
همچنین قیام حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و خانواده و یاران آن حضرت نیز نمونه بارز فداکاری برای حفظ دین است. چنانکه آن حضرت فرمودند: "اگر حفظ دین جدم محمد(ص) جز با ریختن خون من حفظ نمی شود پس ای شمشیر ها مرا دریابید" و اینگونه با نثار کردن خون خود انحرافات عمیق امویان را برهمگان ساختند.
* کیان و حر ، نمونه فداکاری و بصیرت
نمونه دیگر در زمان قیام مختار ثقفی ، کیسان ابوعمره (کیان) فرمانده ایرانی لشکر وی است که در ماجرای جنگ با زبیریان از مختار خواست تا برای جلوگیری از ایجاد بحث های قومیتی عرب و عجم و ایجاد درگیری داخلی فرد دیگری را به عنوان فرمانده لشکریان برگزیند.
اگر بخواهیم برای بصیرت داشتن در عرصه سیاست و مسئولیت نیز مثال هایی بیاوریم ، نمونه ای از آن حربین یزید ریاحی است که علیرغم فاسق نبودن در لشکر یزید بود و با هدایت امام و مراجعه به وجدان آگاه، توانست با بصیرت خود راه حق را از باطل تشخیص دهد و در نهایت به لشکر امام بپیوندد.
* بی بصیرت ها در لشکر دشمن
آنجا که مقام معظم رهبری فرمودند: بی بصیرت ها نادانسته در لشکر دشمن قرار می گیرند، نیز نمونه های بسیاری دارد که نمونه تاریخی آن همان قیام مختار است و آنهایی که با براه انداختن مسائل قومیتی و ایجاد شک و شبهه اختلاف راه انداخته و موجب کشته شدن ابوعمره شدند.
همچنین نمونه امروزی و بارز آن نیز فتنه گران و سران فتنه هستند که بعضی از آنها ندانسته و با هدایت دشمنان نظام جمهوری اسلامی و در صف لشکریان دشمن بر ضد این نظام مقدس که ثمره خون هزاران شهید است حرکات تخریبی، مزدورانه و براندازانه انجام دادند.
در عرصه سیاست فداکاری و بصیرت هردو لازم است و اگر سیاستمداران خود را مجهز به این دو خصیصه ننمایند، ممکن است به سرنوشتی مانند آنچه ذکر شد دچار شوند.
*بصیرت و فداکاری، لازمه جدایی ناپذیر سیاست
آنجا که فتنه گران خود را از جسارت به ناب ترین ارزش های انقلاب اسلامی و حتی جسارت به ساحت حضرت اباعبدالله (ع) بری نداسته و حتی پس از مشخص شدن دست های بیگانگان ابراز برائت نکردند، مشخص می شود بصیرت لازمه جدایی ناپذیر سیاست است .
زمانی که برخی مسولان برای احقاق حق خود و یا سازمان و دستگاه مطبوعشان حاضر شوند، جو جامعه را ملتهب و نا آرام کنند، ضرورت گذشت، فداکاری و بصیرت بر همگان به وضوح روشن می گردد.
امام خامنه ای (دامت برکاته) در همان سخنرانی فرمودند:
این ها درس های عاشوراست. البته همین درس ها کافی است که یک ملت را، از ذلّت به عزّت برساند. همین درس ها می تواند جبهه ی کفر و استکبار را شکست دهد. درس های زندگی سازی است.
کلمات کلیدی: