http://zitova.ir/uploads/Default-(2)_159973.jpg
تاریخ انتشار: 26 شهریور 1391 - 15:41
اجلاس سالیانه سازمان بسیج اساتید روزهای میانی شهریور، در جوار حرم مطهر رضوی با حضور اساتید بسیجی و انقلابی برگزار شد. در کنار موضوعات و مباحث مطرح شده در این اجلاس، سخنان فرمانده کل سپاه با برجسته سازی موضوع جنگ نرم و تأکید بر نقش آفرینی اساتید بسیجی به عنوان فرماندهان این رزمگاه، از جمله کلیدی ترین و ضروری ترین موضوعات مطرح شده به شمار می رود؛ موضوعی که در نگاه به سخنان فرمانده کل سپاه می توان دید که همواره در صدر مطالب و از اولویت های مهم بوده و از بیشترین تأکید برخوردار بوده است.
در این راستا، نگاهی به دغدغه های فرمانده معظم کل قوا مبنی بر حضور همه جانبه دشمنان و بدخواهان نظام در عرصه جنگ نرم و ضرورت نقش آفرینی نخبگان علمی و اجرایی کشور در این میدان، به عنوان اهمیت و ضرورت طرح مسئله مورد اشاره قرار می گیرد.
تأکید رهبر معظم انقلاب بر اهمیت جنگ نرم که در طول زعامت ایشان با ادبیات به ظاهر متفاوت اما یک ریشه، همچون تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی مورد توجه قرار گرفته، از چنان اهمیتی در عرصه صیانت از نظام برخوردار است که توصیه های راهبردی معظم له در حوزه جنگ نرم، شکلی الزامی و حکومتی به خود گرفته است.
در این راستا، نهاد انقلابی سپاه به عنوان پاسدار اصلی انقلاب در ادوار مختلف، از تکلیفی سنگین برخوردار است. هرچند دغدغه های فرمانده کل سپاه در عرصه جنگ نرم بر شناخت سنگینی از این مسئولیت حکایت دارد، اما تقابل با حضور سازماندهی شده، عمیق و پرنفوذ دشمن در این عرصه، نیازمند نقشه راه جامع با ضمانت های اجرایی و دور از سعی و خطاهای مرسوم است.
در این نقشه راه ها توجه به نقش مهم نخبگان علمی و اجرایی کشور با روحیه و تفکر انقلابی و جهادی در قالب کارگروه تدوین و ترسیم بسیار حیاتی است. چنانکه توجه به مطالبات و انتظارات رهبری در قالب نگاه آرمانگرایی واقع بینانه و استفاده از تجربه های سه دهه گذشته شرایط بهره مندی از ظرفیت های بالای مادی و معنوی نهاد انقلابی سپاه را در پرتو این نقشه جامع فراهم کند، در این میان فعال سازی «شورای راهبردی جنگ نرم» در سپاه برای تعیین اولویت ها، راهکارها و چالش ها و استفاده صحیح از ظرفیت های فرهنگی و رسانه ای و همچنین مدیریت بر فعالیت های سخت افزاری و نرم افزاری درون نهادی و برون نهادی و تدوین بسته های فرهنگی جامع و مناسب در عرصه جنگ نرم از گام های نخست در تسریع بخشی به تدوین این نقشه به شمار می رود.
از دیگر موارد پیشنهادی، مخاطب شناسی و توجه به گروه های مخاطب در تدوین این نقشه از جمله تأکید بر نقش زیرشاخه های نیروی انسانی در سپاه همچون خانواده، بسیج و افراد شاغل اعم از طیف های مختلف است. چرا که بنا به توصیه رهبر معظم انقلاب، موثر بودن نقش سپاه در پیشرفت انقلاب، مستلزم کار درون نهادی و برون نهادی است. به عبارتی، می بایست ضمن تلاش برای صیانت از خانواده سپاه به پاسداری از خانواده انقلاب نیز توجه شود.
اثرگذاری بر حرکت گسترده دشمنان و پشتیبانی از تحرکات انقلابی، نیازمند تلطیف فضا، الگوسازی و صیانت از سرمایه های معنوی انقلاب و نظام اسلامی در دنیای واقعی و مجازی است، چرا که حفظ هویت اسلامی و انقلابی جامعه در پرتو کار گروهی به مفهوم واقعی، ضمن کاهش قدرت مانور به عناصر دشمن، در فعال سازی افراد انقلابی و برجسته سازی نقش آنان در صیانت از انقلاب و نظام بسیار موثر است.
* اکبر صفرى